Facebook Pixel

IZJAVA O PRIVATNOSTI I POVJERLJIVOSTI OSOBNIH PODATAKA

 

Službenik za zaštitu osobnih podataka: privatnost@magis-tim.hr

Ova izjava o privatnosti sastavni je dio Uvjeta poslovanja tvrtke Magis tim d.o.o., Ilica 347, Zagreb. Odnosi se na privatnost, prikupljanje osobnih podataka, njihovo korištenje, te njihovo moguće otkrivanje i prosljeđivanje trećim stranama.

 Podatke prikupljamo, obrađujemo i čuvamo kako bi se pobrinuli da Vaše iskustvo korištenja naših Web stranica bude čim bolje. Pobrinuli smo za sigurnost podataka, koristeći enkripcijske metode, pristupe kroz sigurnu vezu, suradnjom s pouzdanim partnerima.

 

Što je osobni podatak i koje podatke prikupljamo?

Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na određenu fizičku osobu ili fizičku osobu koja se može odrediti.  Konkretno, osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.).

 Obrada osobnih podataka je svaka radnja ili skup radnji izvršenih na osobnim podacima, bilo automatskim sredstvima ili ne, kao što je prikupljanje, snimanje, organiziranje, spremanje, prilagodba ili izmjena, povlačenje, uvid, korištenje, otkrivanje putem prijenosa, objavljivanje ili na drugi način učinjenih dostupnim, svrstavanje ili kombiniranje, blokiranje, brisanje ili uništavanje, te provedba logičkih, matematičkih i drugih operacija s tim podacima.

U svrhu potpune transparentnosti, te maksimalne sigurnosti molimo svoje kupce da pažljivo pročitaju ovu izjavu. Ukoliko se slažete s Izjavom, elektroničkom potvrdom ćete potvrditi da ste razumjeli naše Uvjete poslovanja, te ovu Izjavu o privatnosti i povjerljivosti osobnih podataka. Te da nam dajte privolu za prikupljanje i dijeljenje podataka u skladu s ovom izjavom i zakonskim odredbama.

Napominjemo da društvo Magis tim d.o.o. zadržava pravo izmjene ove izjave u svakom trenutku, te molimo svoje posjetitelje da periodično provjere naše Uvjete poslovanja, te Izjavu o privatnosti i povjerljivosti podataka.

 

Koje podatke prikupljamo i zašto?

Registracijom na našoj stranici, obavljanjem kupnje kao gost ili popunjavanjem kontakt forme tražimo od vas određene podatke.

Isti podaci koriste se u svrhu sklapanja ugovora, u svrhu rješavanja reklamacija i sporova, u svrhu rezervacije robe, te u svrhu upoznavanja prodavatelja s kupovnim navikama kupaca, kao i u informativne svrhe, te svrhe promidžbe usluga i proizvoda prodavatelja.  

Prikupljamo ove podatke: 

  • Opći podaci potrebni za izradu i slanje narudžbe (ime i prezime, adresa, adresa za isporuku);
  • kontakt podaci i podaci oo našoj komunikaciji (e-mail adresa, telefonski broj, datum, vrijeme i sadržaj poštanske ili email komunikacije);
  • detalji kampanje - izvor preko kojega je korisnik došao na našu stranicu 
  • podatke o narudžbama i izdanim računima (datum zaprimanja i izvršenja narudžbe, kupljeni proizvodi, cijene kupljenih proizvoda, konačni izbor narudžbe, ime i prezime uplatitelja, način plaćanja, adresa za dostavu, broj i datum izdaje računa, oznaka osobe koja je izdala račun, itd.) te podatke o rješavanju reklamacija proizvoda;
  • podaci o korištenju naše Web stranice (vremena posjeta stranici, prosječno zadržavanje na stranici, broj pregledanih stranica, i slično)
  • podatke iz dobrovoljno ispunjenih obrazaca od  strane korisnika, npr. nagradne igre, ankete
  • druge podatke koje korisnik samostalno ispuni, npr. pri naručivanju naljepnice s imenom djeteta, ime Vašeg djeteta 

 Podaci prikupljeni u svrhu izvršenja ugovora biti će izbrisani iz naše baze po ispunjenju ugovara i proteku najdužeg garancijskog roka za naše proizvode. 

 

 

Dijeljenje podataka s partnerima i zaposlenicima

Usluga distribucije naše robe obavlja društvo GLS Hrvatska, DPD Hrvatska i Hrvatska pošta, s kojima je tvrtka Magis tim d.o.o. u ugovornom odnosu, te su ispunjeni svi uvjeti zaštite osobnih podataka unutar pravnih okvira. Napominjemo, da partneri u uslugama distribucije s kojima Magis tim d.o.o. ima ugovoren odnos imaju pravo od kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke pošiljke. U slučaju da kupac ne posjeduje osobnu iskaznicu, ili drugi odgovarajući identifikacijski dokument, te nije moguće ustvrditi identitet osobe dostavljač ima pravo odbiti uručenje pošiljke.

 Vaši osobnih podaci mogu biti dijeljeni i s računovodstvenim uredom s kojim tvrtka Magis tim d.o.o. ima ugovor o zastupanju, te s računovodstvenim softverom kojeg koristimo. Ovi podaci su npr. ime i prezime uplatitelja na računu, te ostaju pohranjeni sukladno zakonski propisanim rokovima za čuvanje računa.  

 Vašim osobnim podacima će pristupati i zaposlenici naše tvrtke, isključivo za potrebe izvršenja ugovora koji ste daljinski sklopili s našom tvrtkom.

Usluga naplate putem kreditnih i debitnih kartica obavlja se direktno na stranicama pružatelja usluga kartične naplate. U slučaju dijeljenja informacija prilikom kartičnog plaćanja pružatelj usluge kartične naplate dužan je čuvati podatke sukladno pravnim okvirima, te pohranjivati iste sukladno PCI DSS certifikatu kako bi zadovoljio najviši stupanj zaštite, pohrane i obrade podataka.

 

Opoziv privole 

Važno je napomenuti da u svakom trenutku možete opozvati svoj pristanak na aktivnosti obrade Vaših osobnih podataka i/ili marketinške aktivnosti umjerene prema Vama. Vaše podatke ćemo ukloniti sukladno Vašem zahtjevu, u potpunosti ili samo djelomice, besplatno.

Svoje pravo na pristup podacima, ispravak podataka ako su se promijenili, ograničenje ili prigovor možete podnijeti osobno na našoj adresi Magis tim d.o.o. , Ilica 347, Zagreb ili elektroničkom poštom na adresu privatnost@magis-tim.hr. Također, na iste adrese nas možete kontaktirati ako Vas zanima koje podatke pohranjujemo, na koje načine, te bilo koja informacija vezana uz zaštitu vaših osobnih podataka.

 U slučaju kršenja privatnosti podataka ili narušavanja integriteta podataka unutar naše ili baze nekog od naših partnera obavijestiti ćemo nadležna tijela te sve relevantne osobe  u roku od 72 sata od nastalog prekršaja.