Facebook Pixel

Kolika je poštarina?

Poštarina ovisi o zemlji u koju šaljemo Vaš paket. Sve detalje o cijenama i područjima dostave pogledajte ovdje. Uvijek plaćate samo jednu dostavu, bez obzira na broj proizvoda koje naručujete.

Kroz koliko dana mogu očekivati paket?

Šaljemo u roku od 3 do 7 radnih dana od dana zaprimanja narudžbe ili dana zaprimljene uplate, odnosno dana odobrenja dizajna, ukoliko je dizajn bio poslan na odobrenje. Narudžbe šaljemo kurirskom službom DPD ili HP (mjesta koja ne pokriva DPD), te na rok dostave ne možemo utjecati.

Koje su opcije plaćanja, može li se platiti karticom i na rate?

Da, imamo omogućeno plaćanje na 6 rata za iznose iznad 30 EUR. Sve opcije plaćanja pogledajte ovdje.

Imate li prodajno mjesto ili izložbeni prostor?

Imamo izložbeni prostor na adresi Velimira Škorpika 11b (Family mall), Zagreb. Tamo možete pogledati sve uzorke naših materijala i popričati s dizajnericom oko eventualnih prijedloga za Vaš zid.

Mogu li dobiti R1 račun?

Naravno, samo u procesu naručivanja unesite podatke tvrtke.

Ako plaćam pri preuzimaju, hoću li imati većih troškova?

Ne, cijena koju ste dobili prilikom naručivanja je ista za sve vrste plaćanja.

Trebam narudžbu jako brzo, koje su mogućnosti?

Većinom šaljemo kroz 3 radna dana, maksimalno 7 radnih dana od dana narudžbe. Ako trebate žurnije od toga, slobodno nas kontaktirajte – napraviti ćemo najbrže što možemo. Vrijeme dostave možete izbjeći preuzimanjem na našoj adresi.

U koje zemlje šaljete proizvode?

Šaljemo bilo gdje u svijetu. Sve detalje o područjima i cijenama dostave pogledajte ovdje.

Kojim još putem mogu naručiti - ne snalazim se putem web shopa?

Naša korisnička služba Vam stoji na raspolaganju, slobodno se javite kako Vam najbolje odgovara:

e-mail: info@magiswall.com

Facebook  | Instagram

Da li je moguće proizvod preuzeti kod Vas da ne plaćam dostavu?

Naručeni proizvod možete preuzeti u našem showroomu –Velimira Škorpika 11b (Family mall), Zagreb. Samo je u tom slučaju potrebno izabrati jednu od opcija uplate: Plaćanje na transakcijski račun ili plaćanje karticom.

Mogu li iznos uplatiti na Vaš račun a da paket kao poklon pošaljete na drugu adresu?

Naravno, čak možemo dodati i personaliziranu poruku u Vaše ime. Slobodno nas kontaktirajte.

Nudite li uslugu postavljanja tapeta?

Mi ne nudimo uslugu postavljanja tapeta, ali nam se uvijek možete javiti za preporuku dobrog majstora ovisno o gradu/državi iz koje dolazite.

Kako da izmjerim svoj zid?

Kako pravilno izmjeriti zid pogledajte ovdje.

Koja je širina jedne trake tapete?

Prilikom kreiranja Vaše narudžbe, možete izabrati širinu traka tapete. U ponudi imamo dvije opcije:

  • uske trake (svaka širine 55 – 65 cm) + ostatak
  • široke trake (svaka širine 115 – 135 cm) + ostatak

NAPOMENA: navedene širine traka vrijede za sve naše materijale osim za MW Exclusive Fiberglass (on uvijek dolazi u trakama od cca 90 do 100 cm).

Na dnu tapete (višku koji se reže nakon montaže tapete), dolazi oznaka (redni broj trake) – s lijeva na desno. Trake se lijepe jedna do druge - spoj "na nulu" (trake nemaju preklop).

Da li su zidne tapete samoljepljive?

Naše zidne tapete nisu samoljepljive i nećemo imati samoljepljive zidne tapete.

Glavni argument koji su samoljepljive tapete imale je da je postavljanje jednostavnije nego kod klasičnih tapeta. Iako je i to diskutabilno, možemo se složiti da se mogu dogoditi problemi sa tapetom koju je potrebno mazati ljepilom na podu pa tako tešku dići na zid. Ali, tome smo doskočili koristeći nove vrste tapetnih materijala čija je pozadina netkano platno, te koji se vrlo jednostavno postavljaju tzv. paste-the-wall principom ljepljenja. Odnosno, ljepilo se nanosi samo na zid i trake tapete se poravnaju po nanesenom ljepilu. Upute za postavljanje pogledajte ovdje.

Najveći problem koji imamo sa samoljepljivim tapetama je da je to često PVC naljepnica (ne uvijek) koju stavite na cijeli zid i time onemogućite zidu „da diše“. To je znatno drugačije od našeg 100% PVC free materijala ili naših materijala koji su tretirani po Bio-Pruf sistemu (zaštita od gljivica i drugih mikroorganizama).

Drugi problem koji imamo sa samoljepljivim materijalima za zidne tapete je taj da smatramo da je nemoguće postići savršen spoj između 2 trake ukoliko su one napravljene „na nulu“, bez preklopa. Jednostavno, pozadina je fiksno ljepljiva i ne možete pomicati traku tapete dok ne dobijete savršen spoj. U odnosu na nesamoljepljive materijale, gdje imate nekoliko minuta vremena prije nego se ljepilo počne sušiti. Zato se samoljepljive tapete rade sa preklopom za koji je većinom preporuka da ostane. Ovisno o debljini materijala, vidljiv je više ili manje. Ukoliko taj preklop režete npr. tehnikom duplog reza, smatramo da je spoj jako vidljiv, a i mnogi od samoljepljivim materijala koje smo kroz godine isprobali imaju tendenciju manjeg skupljanja, pa crta na spoju može doći više do izražaja.

Da li su Vaše tapete vodotporne?

Naše tapete možete brisati i održavati vlažnom krpom. Ukoliko trebate veću razinu zaštite, npr. u kupaonicama imamo rješenje i za to. Također, ukoliko regularnu tapetu želite dodatno zaštiti – slobodno nam se javite za preporuku premaza.

Koliko cm više treba uzeti na postojeće mjere zida?

Uvijek savjetujemo uzeti minimalno 5 cm na širinu i visinu zida jer zidovi nikad nisu potpuno ravni i možete se dogoditi da Vam negdje nedostaje koji mm-cm. Upute za ispravno mjerenje zida pogledajte ovdje.

Da li izrađujete slike po izboru kao zidnu tapetu (naša slika)?

Možemo napraviti i sliku koju nam pošaljete, samo mora biti dobre rezolucije. Slobodno nam ju pošaljite na e-mail pa će naši dizajneri provjeriti odgovara li rezolucija dimenzijama koje želite. Također, napominjemo da slanjem slike preuzimate odgovornost na autorska prava za istu.

Mogu li dobiti uvid u dizajn prije same izrade?

Naravno, samo u procesu naručivanja u napomenu upišite da želite vidjeti prije izrade. Ovo polje za napomenu se nalazi u procesu naručivanja, u koraku u kojem dodajete svoje podatke za dostavu.

Da li su moguće izmjene na postojećim dizajnima tapeta, promjena boje podloge, boja, elemenata?

Stojimo Vam na raspolaganju. Slobodno pošaljite svoje zahtjeve na našu e-mail adresu i potruditi ćemo napraviti najbolje što možemo.

Možemo li tapetu postaviti sami?

Naše tapete su jako jednostavne za postavljanje, jer se ljepilo nanosi samo na zid i onda poravnate traku tapete po nanesenom ljepilu. Detaljne upute možete pogledati ovdje. Koliko nam je poznato, blizu polovice naših kupaca postavlja samostalno i nikad nije bilo problema. Ukoliko niste sigurni, uvijek nam se možete javiti za preporuku dobrog majstora s Vašeg područja.

Nakon  bojanja zidova koliko dugo treba čekati da se posuši kako bi zalijepili tapetu ili naljepnicu?

Savjetujemo da pričekate dok boja nije u potpunosti suha, minimalno 5-7 dana.

Kako mogu ukloniti zidnu naljepnicu sa zida?

Naše naljepnice su napravljene tako da ih možete jednostavno odlijepiti sa zida i ako je zid bio dobar, ne uzrokuju oštećenja. Samo lagano povucite dijelove naljepnice sa zida. Ukoliko ne ide, naljepnicu zagrijte fenom i uklonite sa zida.

Kako mogu ukloniti zidnu tapetu sa zida?

Naše zidne tapete su napravljene da budu dugi niz godina na vašem zidu, te koristimo i tapetno ljepilo u skladu s tim ciljem. Ukoliko poželite ukloniti našu zidnu tapetu namočite ju vrućom vodom. Ukoliko se slojevi na nekim dijelovima budu razdvajali, skinite prvo prvi dio, pa onda namočite vrućom vodom ostatke i polako odlijepite sa zida. Nakon tog i ljepilo možete dodatno oprati sa zida. Ukoliko je zid bio dobar i ukoliko je korištena impregnacija, oštećenja ne bi smjelo biti. Ipak, moramo napomenuti da su manja kozmetička oštećenja zida moguća.

Trake među tapetama se ne podudaraju u potpunosti, što radim krivo?

Svoje tapete režemo strojno, te su odstupanja prilikom ovakve vrste rezanja zanemariva. Poći krivo može ako zid ima puno neravnina. Ili ono što je puno češće, da prva traka tapete nije ispravno postavljena. Kako bi se trake ispravno nastavljale, od iznimne važnosti je prvu traku postaviti potpuno ravno. Obavezno koristite vaservagu ili visak, te dobro pročitajte naše detaljne upute za postavljanje.

Koje tapetno ljepilo trebam koristiti?

Ukoliko naručite tapetno ljepilo putem našeg Web shopa, šaljemo idealno i testirano ljepilo za naše tapete. Ovo vrijedi za sve vrste naših tapeta osim za WET PROGRAM, odnosno tapete od Fiberglassa koje se postavljaju u kupaonice i druge mokre prostore. Ovakve vrste tapeta trebaju specijalnu pripremu podloge, primere, ljepilo i završne premaze. Više u uputama za postavljanje ove vrste tapeta.